VAJDA ZOLTÁN VAGYOK

 

A NYUGDÍJSZAKÉRTŐ

A Világbank munkatársaként a nyugdíjreform kidolgozásában vettem részt. Ezért érintett érzékenyen a magánnyugdíjpénztári rendszer lerombolása. A pénztártagok és vagyonuk védelmében szerveztem meg a 60ezren a magánnyugdíjukért facebook-csoportot. A célunk az volt, hogy az Orbán-kormány a pénztári rendszer mellett kitartó tagokat ne hozza lehetetlen helyzetbe azután, hogy elvette a többség vagyonát.

A lehetséges megoldásról cikket is írtam.

A magánnyugdíjak védelméért több tüntetést is szerveztünk. Ebben a videóban megnézheted a 2014-es demonstráción, a Kossuth téren elhangzott beszédemet.

 

AZ AKCIÓZÓ ELLENZÉKI

A TAKARÍTÁS AZ ÚJ TILTAKOZÁSI FORMA

A kormány uszító propaganda plakátjainak eltávolítására kitalált megoldásom politikai innováció volt a javából. Bebizonyosodott, hogy bejelentett demonstráció keretében, rendőri biztosítás mellett, fényes nappal is lehet tenni a kormány ellen - mert ez véleménynyilvánítás és nem rongálás.

MEGHEKKELTEM HABONY LAPJÁT EGY ÁLHIRDETÉSSEL

A tervek szerint a közigazgatásban dolgozók könnyebben kaphatnának bírói kinevezést, mint egy bírósági titkár. Az ügyészségek elfoglalása után már csak a bíróságok hiányoznak Orbánnak.

Hogy ráirányítsuk a problémára a figyelmet, egy álhirdetést adtam fel Habony közpénzzel kitömött Lokál című lapjában, amelyben politikailag elfogult bírók jelentkezését vártuk. A hirdetés nagy visszhangot váltott ki.

 

A KERÜLETI KÉPVISELŐ

AZ ÖNKORMÁNYZATI MŰKÖDÉS ÁTLÁTHATÓSÁGÁRÓL

2014-ben határozati javaslatot nyújtottam be annak érdekében, hogy a XVI. kerületi Önkormányzat képviselő-testülete csatlakozzon a Transparency International Magyarország, a K-Monitor Egyesület és az Atlatszo.hu oknyomozó portál korrupció elleni minimumprogramjához.

A határozati javaslatot a fideszes többség elutasította.

AZ ÖNKORMÁNYZATI VAGYON VÉDELME ÉRDEKÉBEN

2017 szeptemberében sürgősségi indítvánnyal éltem, mert korábban több visszás ingatlan értékesítési ügy került a képviselő-testület, illetve az illetékes bizottság elé. Arra tettem javaslatot, hogy az önkormányzat vagyonának értékesítését, hasznosítását szabályozó rendeleteket haladéktalanul dolgozzák át, hogy megelőzhessük a károkat.

A határozati javaslatot a fideszes többség elutasította.

AZ ISKOLÁINK ÁLLAMOSÍTÁSA ELLEN

 

2016 júliusában határozati javaslatot nyújtottam be annak érdekében, hogy a XVI. kerület vállalja fel az oktatási intézmények fenntartását és erre hivatkozva – a működtetés mellett – a fenntartói felelősséggel együtt kérje vissza iskoláit az elvett forrásokkal együtt.

A határozati javaslatot a fideszes többség elutasította.

 

GUMICSONTOK LEJÁRATÓKNAK

LEJÁRATÁSI ÚTMUTATÓ ÉS GUMICSONTOK

Az ember ahol tud, segít: a mellékelt táblázatot a Habony/Mészáros-médiának, a Propagandaminisztériumnak és az évi 80 milliárd forint közpénzből gazdálkodó pártpropaganda üzemnek ajánlom.

Használata: a bal oldalon található, rám vonatkozó 'TÉNY' oszlopból ki kell választani az aktuális helyzethez illő információt, majd a vele egy sorban található 'KOMMUNIKÁCIÓS PANEL'-lel be kell helyettesíteni. Kész.