VAJDA ZOLTÁN VAGYOK

 

A FŐISKOLAI OKTATÓ

Egy budapesti üzleti főiskolán a világ minden tájáról ideérkezett diákoknak tanítok angol nyelven közgazdsaságtant. Emellett vendégként tartottam előadást más egyetemen is. A koronavírus járvány miatt két szemesztert csak távoktatásban tudtam vinni. A visszatérés persze örömteli volt: előbb a tanárkollégáimmal, valamivel később a diákjaimmal. Bár politikus is vagyok, mégis büszke arra, hogy az egzisztenciám abszolút nem a politikától függ.

261635735_1509869382733692_3210431892177947526_n.jpg
 

A KISVÁLLALKOZÓ

Tudom milyen foglalkoztatottból vállalkozóvá válni. Büszke vagyok arra, hogy én is tudtam munkahelyet teremteni, megélhetést biztosítani másoknak. Első kézből ismerem a mindennapi problémákat, az adminisztratív feladatokat, a terheket, amelyekkel meg kell birkózni. Egyik vállalkozásom egy alkotó játszóház gyerekeknek.

260552662_688293982150732_3712171749392760813_n.jpg
 

A NYUGDÍJSZAKÉRTŐ

A Világbank munkatársaként a nyugdíjreform kidolgozásában vettem részt. Ezért érintett érzékenyen a magánnyugdíjpénztári rendszer lerombolása. A pénztártagok és vagyonuk védelmében szerveztem meg a 60ezren a magánnyugdíjukért facebook-csoportot. A célunk az volt, hogy az Orbán-kormány a pénztári rendszer mellett kitartó tagokat ne hozza lehetetlen helyzetbe azután, hogy elvette a többség vagyonát.

A lehetséges megoldásról cikket is írtam.

A magánnyugdíjak védelméért több tüntetést is szerveztünk. Ebben a videóban megnézheted a 2014-es demonstráción, a Kossuth téren elhangzott beszédemet.

 

A KERÜLETI KÉPVISELŐ

AZ ÖNKORMÁNYZATI MŰKÖDÉS ÁTLÁTHATÓSÁGÁRÓL

2014-ben határozati javaslatot nyújtottam be annak érdekében, hogy a XVI. kerületi Önkormányzat képviselő-testülete csatlakozzon a Transparency International Magyarország, a K-Monitor Egyesület és az Atlatszo.hu oknyomozó portál korrupció elleni minimumprogramjához.

A határozati javaslatot a fideszes többség elutasította.

AZ ÖNKORMÁNYZATI VAGYON VÉDELME ÉRDEKÉBEN

2017 szeptemberében sürgősségi indítvánnyal éltem: korábban több visszás ingatlan értékesítési ügy került a képviselő-testület elé. Javasoltam az önkormányzat vagyonának értékesítését szabályozó rendeletek átdolgozását.

A határozati javaslatot a fideszes többség elutasította.

AZ ISKOLÁINK ÁLLAMOSÍTÁSA ELLEN

 

2016 júliusában határozati javaslatot nyújtottam be annak érdekében, hogy a XVI. kerület vállalja fel az oktatási intézmények fenntartását és erre hivatkozva – a működtetés mellett – a fenntartói felelősséggel együtt kérje vissza iskoláit az elvett forrásokkal együtt.

A határozati javaslatot a fideszes többség elutasította.

 

AZ AKCIÓZÓ ELLENZÉKI

A TAKARÍTÁS AZ ÚJ TILTAKOZÁSI FORMA

A kormány uszító propaganda plakátjainak eltávolítására kitalált megoldásom politikai innováció volt a javából. Bebizonyosodott, hogy bejelentett demonstráció keretében, rendőri biztosítás mellett, fényes nappal is lehet tenni a kormány ellen - mert ez véleménynyilvánítás és nem rongálás.

MEGHEKKELTEM A VIDÉKI FIDESZES POLGÁRMESTEREK TALÁLKOZÓJÁT

Elmentem a vidéki fideszes polgármestereknek 2018. januárjában rendezett Soros-ellenes szeánszra. Az akkor még létezett Együtt aktivistáival közösen szembesítettem a látogatókat, hogy Soros-terv valójában nem létezik, Orbán-terv viszont van. Az erről készült videót itt megnézheted.

Képernyőfotó 2021-11-27 - 14.12.29.png
 

GUMICSONTOK LEJÁRATÓKNAK

LEJÁRATÁSI ÚTMUTATÓ ÉS GUMICSONTOK

Az ember ahol tud, segít: a mellékelt táblázatot a Habony/Mészáros-médiának, a Propagandaminisztériumnak és az évi 80 milliárd forint közpénzből gazdálkodó pártpropaganda üzemnek ajánlom.

Használata: a bal oldalon található, rám vonatkozó 'TÉNY' oszlopból ki kell választani az aktuális helyzethez illő információt, majd a vele egy sorban található 'KOMMUNIKÁCIÓS PANEL'-lel be kell helyettesíteni. Kész.