top of page

VAJDA ZOLTÁN VAGYOK

FŐISKOLA

A FŐISKOLAI OKTATÓ

Egy budapesti üzleti főiskolán a világ minden tájáról ideérkezett diákoknak tanítok angol nyelven közgazdsaságtant. Emellett vendégként tartottam előadást más egyetemen is. A koronavírus járvány miatt két szemesztert csak távoktatásban tudtam vinni. A visszatérés persze örömteli volt: előbb a tanárkollégáimmal, valamivel később a diákjaimmal. Bár politikus is vagyok, mégis büszke arra, hogy az egzisztenciám abszolút nem a politikától függ.

261635735_1509869382733692_3210431892177947526_n.jpg
KISVÁLL

A KISVÁLLALKOZÓ

Tudom milyen foglalkoztatottból vállalkozóvá válni. Büszke vagyok arra, hogy én is tudtam munkahelyet teremteni, megélhetést biztosítani másoknak. Első kézből ismerem a mindennapi problémákat, az adminisztratív feladatokat, a terheket, amelyekkel meg kell birkózni. Egyik vállalkozásom egy alkotó játszóház gyerekeknek.

260552662_688293982150732_3712171749392760813_n.jpg
NYUGDÍJ

A NYUGDÍJSZAKÉRTŐ

A Világbank munkatársaként a nyugdíjreform kidolgozásában vettem részt. Ezért érintett érzékenyen a magánnyugdíjpénztári rendszer lerombolása. A pénztártagok és vagyonuk védelmében szerveztem meg a 60ezren a magánnyugdíjukért facebook-csoportot. A célunk az volt, hogy az Orbán-kormány a pénztári rendszer mellett kitartó tagokat ne hozza lehetetlen helyzetbe azután, hogy elvette a többség vagyonát.

A lehetséges megoldásról cikket is írtam.

A magánnyugdíjak védelméért több tüntetést is szerveztünk. Ebben a videóban megnézheted a 2014-es demonstráción, a Kossuth téren elhangzott beszédemet.

ÖNKORM

AZ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ

AZ ORSZÁG KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL

A Költségvetési Bizottság elnökeként fontosnak tartom megismertetni Önöket az ország valódi helyzetével – ezért készítettem egy összefoglaló videót. Van miről beszélni..

A KÖLTSÉGVETÉS VITÁJA

Úgy teszek, mintha jogállamban élnénk. Ezért alaposan átnéztem Magyarország 2023-as költségvetésének tervezetét: szerintem fiktív, tarthatatlan. Erről beszéltem parlamenti felszólalásomban. Meg azokról a módosítókról, amelyeknek célja az önkormányzatok megsegítése.

A ROMLÓ GAZDASÁGI KILÁTÁSOKRÓL

Fordulatos nyarat hozott 2022: napról napra változó gazdasági környezet, szaporodó kérdések a közeli jövőről. Erről beszélgettem az atv stúdiójában egy műsorban.

AKCIÓ

AZ AKCIÓZÓ ELLENZÉKI

A TAKARÍTÁS AZ ÚJ TILTAKOZÁSI FORMA

A kormány uszító propaganda plakátjainak eltávolítására kitalált megoldásom politikai innováció volt a javából. Bebizonyosodott, hogy bejelentett demonstráció keretében, rendőri biztosítás mellett, fényes nappal is lehet tenni a kormány ellen - mert ez véleménynyilvánítás és nem rongálás.

MEGHEKKELTEM A VIDÉKI FIDESZES POLGÁRMESTEREK TALÁLKOZÓJÁT

Elmentem a vidéki fideszes polgármestereknek 2018. januárjában rendezett Soros-ellenes szeánszra. Az akkor még létezett Együtt aktivistáival közösen szembesítettem a látogatókat, hogy Soros-terv valójában nem létezik, Orbán-terv viszont van. Az erről készült videót itt megnézheted.

Képernyőfotó 2021-11-27 - 14.12.29.png
bottom of page